Nu aansluiten
Terug naar het overzicht
Inschrijven nieuwsbrief
Tommie Niessen

Tommie Niessen: 'het wordt tijd dat er geluisterd wordt naar zorgmedewerkers'

arbeidsmarkt Apr 05, 2023

Zelfstandig verpleegkundige, auteur en spreker Tommie Niessen maakt zich al langere tijd zorgen over de positie van zorgmedewerkers. Met het openen van 'Tommie | De Zorg Community' wil hij zorgverleners online bij elkaar te brengen. "Het wordt tijd dat er geluisterd wordt naar zorgmedewerkers".

Wie is Tommie Niessen?

Tommie Niessen is inmiddels zo'n 10 jaar werkzaam in de zorg als verpleegkundige en al een aantal jaar zzp'er in de zorg. Hij tekent zijn ervaringsverhalen uit de praktijk op via zijn blog, aangevuld met vlogs. Dit mondde uit in een eerste boek: Tommie in de zorg. Dit boek werd een succes en Tommie werd steeds vaker als spreker gevraagd op zorg-events. Zijn bekendheid bracht hem in contact met vele uithoeken van de zorg. Hij koppelde er een tweede boek aan, waarbij zijn gesprekken met mensen binnen de zorg centraal staat. Zijn begrip en onbegrip over de zorg groeide verder en Tommie werd hiermee steeds meer een man met een missie. Inmiddels beschrijft hij zichzelf als iemand die de zorgsector op een positieve en vooral realistische manier op de kaart wil zetten. Dat blijkt niet eenvoudig, omdat de omstandigheden binnen de zorg niet gemakkelijk zijn voor zorgmedewerkers. Om zorgmedewerkers aan het woord te laten was een instrument nodig. Sinds enkele dagen is zijn nieuwe online forum Tommie | De Zorg Community van start gegaan.

Wat is De Zorg Community?

Tommie | De Zorg Community is een gratis, online forum waar zorgverleners kennis en ervaringen kunnen delen met elkaar. Het moet een plek zijn waar zij elkaar kunnen ondersteunen, zo legt Tommie uit. "En vooral om ervoor te zorgen dat we een eenheid vormen zodat er écht naar ons geluisterd wordt. Het is onze missie om de grootste Zorg Community van Nederland te vormen samen met gepassioneerde zorgverleners, die zich inzetten voor het verbeteren en het sterker maken van onze Zorg. Door het inzetten van onze krachten en deze te bundelen, willen wij een positieve verandering in beweging brengen binnen de Zorg." Tommie is vastberaden om de belangen van alle zorgprofessionals in Nederland te behartigen. "Om hen te helpen hun stem te laten horen en het werkplezier terug te brengen. Samen sterker voor een betere Zorg!"

Zorgverleners moeten serieus genomen worden

Volgens Tommie zijn erkenning, trots en werkplezier noodzakelijk om zorgprofessionals te behouden voor de zorg. "We streven naar een sector waarin zorgverleners worden gezien als de belangrijkste bouwstenen van de gezondheidszorg en waarin hun ervaring en expertise volledig worden benut." Dat is nu lang nog niet altijd het geval. De overheid, zorgverzekeraars, zorgorganisaties en andere beleidsbepalende en controlerende organisaties zouden zorgmedewerkers veel serieuzer mogen nemen, aldus Tommie. Met het bieden van een veilige en interactieve online omgeving moeten zorgverleners de ruimte krijgen hun ervaringen en ideeën kunnen delen. "Door ons nu te verenigen vormen we een eenheid, zodat er écht naar ons geluisterd wordt. Want het is tijd voor verandering!"

De officiële start van Tommie | De Zorg Community inclusief app is op 12 mei, maar je kunt je nu al inschrijven.

Géén onderscheid binnen en buiten dienstverband

Een gezonde arbeidsmarkt staat los van de vraag of iemand binnen of buiten dienstverband werkzaam is. Zorgmedewerker zijn gaat niet over wel of geen vast dienstverband, maar over passie voor je vak en professionaliteit. Jaren geleden koos ook Tommie ervoor om zzp'er in de zorg te worden en ging hij verder als zelfstandig verpleegkundige. Hij begrijpt dan ook als geen ander dat de arbeidsrelatie niets zegt over betrokkenheid. In onze gesprekken met Tommie horen we dit ook terug; we moeten alle zorgmedewerkers behouden voor de zorg. Een initiatief dat over de grenzen van het dienstverband heen kijkt en alle zorgmedewerkers wil verbinden krijgt onze steun. We zijn er trots op dat we Tommie als ondernemende zzp'er tot één van onze abonnees mogen rekenen en blijven de ontwikkeling van Tommie | De Zorg Community volgen.

Heb jij als zzp'er een eigen initiatief dat je voor wil leggen? Stuur ons een bericht >>

Dit is een artikel van ZZP-erindezorg.nl

Ken jij hét service abonnement voor zzp'ers in de zorg al?
Wtza abonnement voor zzp'ers in de zorg